Pasningsvejledning


Har du købt en af vores planter, kan du på denne side læse om, hvordan du bedst passer den, så du får mest mulig glæde af den.
 

Hortensia

Hortensia er en haveplante, som egner sig til at blive plantet ud i haven eller i krukker. Den er vinterhård, hvis den bliver plantet ud i jorden. Ved udplantning anbefales ca. 1 pr. m2. Planterne bliver temmelig store med årene. Den kræver ikke nogen speciel jord eller gødning. For at opnå blå farvning af de blå hortensia, tilføres alminiumsulfat til planten i den tidlige vækst periode. Til efteråret når planten visner ned, er det vigtigt ikke at klippe den ned. De gamle hoveder skal nippes af max 10 cm. nede af grenen. Hvis den klippes helt ned,  blomstrer den ikke året efter.
Hvide Hortensia er meget sarte over for direkte sollys. De vil ofte få brune blomster. Det anbefales at de placeres i skygge, eller i nordvendte områder. 

Osteospermum

Spansk margerit, som den bliver kaldt i Danmark, er en fantastisk udplantningsplante til bede og krukker. Den kræver ikke nogen speciel jord eller gødning. Enkelte sorter (mørkelilla) er modtagelige for lus. Planterne tåler ikke frost. 

 

Aster

Aster er blevet forædlet i mange år, så man nu har den dobbeltblomstrende. Fordelene ved dette er at blomsten holder væsentlig længere en den gamle enkeltblomstrende. Aster kræver ikke speciel jord eller gødning. Den kan overvintre, hvis den bliver plantet ud i jorden inden 1. august.
 

HibisQs

HibisQs kan plantes ud i et bed eller i en krukke. Den skal gerne stå på et meget lyst sted. Skal vandes ofte, og gødes jævnligt.
Gamle blomster nippes af løbende.
HibisQs kan stå ude hele sommeren og efteråret. Den har en stor prydværdi i meget lang tid.

Julestjerner

Julestjerner er meget holdbare. De tåler dog ikke for meget kulde, helst ikke under 12 grader. Rødderne/planten har optimale forhold, hvis planten holdes til den tørre side. Den kræver ikke nogen speciel gødning.
 

Gartneriet Møllerhøj